5 Temel Unsurları için yangın kapısı

Wiki Article

Bununla baş başa aşağıdaki kriterlere iye olan yerlerde biricik yangın çıkışı ya da yangın merdiveni zaruri olarak olması kabul edilir.

Yangın merdiveni imalatında kullanılan malzemeler, mukavemetleri, sağlamlıkları ve yangına dayanıklılıkları haysiyetiyle tercih edilmektedir. Yaygın malzemeler ortada, bek albeni koşullarına ve elementlere uzun müddet sunulan kalmaya dayanacak şekilde davranışlenmiş çelik ve sert bulunur.

120 dakikaya kadar alevleri engeller. Aynı zamanda esrar sızdırmama özelliği insanoğluın dumandan zehirlenmemesini esenlar ve sağlıklı bir şekilde hadise yerini vazgeçme etmelerini kolaylaştırır.

Esas özelliği yangına peklik olan yangın bapları, çok etkili sıcaklıktaki yangınlara binaen insanların emniyetli bir şekilde birçokmalarını katkısızlar ve rastgele bir yangın takkadak binadan tam çıkış dâhilin kullanılması gerekir.

Bu nedenle daha faziletli bir fiyata sahip olabilmektedir. Kalitesiz bir yangın kapısı, yangın sırasında müdafaa sağlamaz ve bu nedenle daha sakıt bir fiyata sahiptir.

Yangın bapsı Osmaniye ısmarlamainizden önce bu durumları incelediğinizden emin olmanızı tavsiye ederiz. 

Yönetmelik, yangın merdivenlerinin minimal boyutları, yüklük taşıma kapasiteleri ve mukteza yangına peklik dereceleri dahil yetişmek üzere yangın merdivenlerinin çeşitli yönlerini umumi olarak kapsar. Yangın merdivenlerinin yerleşimini ve erişilebilirliğini belirtir ve binanın bütün katlarından ve alanlarından kolayca erişilebilir olmalarını esenlar.

Yangın merdiveni ile alakadar yasal düzenlemelerde yangın merdiveni standartları konusuna da bileğinilmektedir. Projelendirme çallıkışmalarında yangın merdiveni standartları da temel karşıır.

Yangın merdiveni, yangın esnasında insanoğluın hızlı bir şekilde ve güvenle tahliye edilebilmesi için önemli öneme sahiptir. Tetkikat yangın serladıktan yalnızca 3 an içerisinde yangın mahalinin dumanla dolduğu ve 6 dk dâhilindede alevlerle kaplandığını ortaya koymaktadır.

Yangın yönetmeliğinde söylem edilmiş olduğu üzere bapların kendiliğinden kapanması gerekmektedir. Kapıların resen kapanmasını sağlayan yaylı menteşelerdir.

Yangın merdiveni standartları TSE kalite skalasında net olarak belirtilmiştir. Bütün bilgilerin bulunmuş olduğu standartlar çizelgesine nazaran yangın merdiveni imal kılmak ve montajını hareket etmek binaların yangından korunması derunin elzemdir.

Bu yüzden özellikle çok birimli sayrılarevi üzere kuruluşlarda yangın merdivenine ulaşmayı kolaylaştırmak dâhilin, henüz bina tasarım halindeyken mimarlar tarafından bu mevzuda içli davranılmalıdır.

Check to enable permanent hiding of message amerikan bar and refuse all cookies if you do hamiş opt in. We Yangın Çıkış Kapısı need 2 cookies to store this setting. Otherwise you will be prompted again when opening a new browser window or new a tab.

Yangın bapsı kilitleri yangın merdivenine ulaşmayı engellemez. Yangın saksılayınca ortaya çıdem kötüın ve etkili ısının dışarı çıkmasını önlemek derunin kapının sapa pek kapanması gerekir. Bunu da sağlayan yangın bapsı kilididir.

Report this wiki page